torstai 26. elokuuta 2010

Kaikki sai alkunsa......siitä että Hertta tuli taloon. Olen aina kuvitellut että Titta on se kiltti ja helppo koira. Olen tyytynyt siihen että se tottelee minua silloin kun se sattuu sille sopimaan. Tittahan menee vaikka perse edellä puuhun saadakseen palkkansa ja tätä asetelmaa olen ruokkinut kuvitellen että se toimii. Mutta kun Perhe Jänis tai Kettu Repolainen on loikkinut ympäri metsää yön aikana on aivan sama Titan kannalta onko minulla taskussa herkkuja vai ei, Jänis vie voiton mielenkiinnossa. Ja Tittahan tietää että palattuaan luokseni olen NIIN iloinen että se saa palkkansa jokatapauksessa. Kuka voittikaan? Pitkään luulin että se olin minä koska Titta tuli loppuviimein luokseni, voi kuinka väärässä olenkaan ollut.


Hertta liittyy tähän siten että silmäni on ajan kanssa avautuneet koskapa Hertta on käyttäytyy huonosti näkyvämmin, eli kokoajan ja kovaäänisemmin. Se räyhyää vastaantulevat koirat, se pomppii vasten ja kävelee meidän yli sohvalla. Hertta on se joka vetää hihnassa eikä suostu jäämään kotiin muiden kuin minun ja Titan kanssa. Se ei pysty keskittymään treeneissä.
On tullut aika katsoa peiliin. Myöntää että paskat on housussa eikä se tunnu mukavalle. Että koirani eivät voi luottaa minuun. Nyt on aika toimia niin että koirat voivat olla koiria ja niillä on paikkansa.


Koskapa minulla on tunne että en omin voimin tähän kaikkeen kykene on minun ollut pakko kysyä neuvoa. Kasvattajan kanssa puhuttiin puhelimessa ja sain paljon apua, Kiitos Tarja! Tilanne on nyt kuitenkin sellainen että otin yhteyttä paikalliseen ongelmakoirakouluttajaan Maria Seppäseen . Kävimme "Neuvolakäynnillä" jonka seurauksena olen aloittanut Jääkauden. Tarkoittaa sitä että koiria ei saa huomioida millään lailla, niitä ei saa katsoa, niille ei saa puhua; ei kehua, ei kieltää. Eikä ne saa koskettaa meitä. Tätä jatketaan niin kauan että koirat luovuttaa. Sen jälkeen aloitetaan uudelleen koulutus, tämähän oikeastaan on meidän ihmisten uudelleen koulutusta, koirat toimii niin kuin niitä kohdellaan. Nyt ei kuitenkaan olla vielä niin pitkällä mutta muutosta on ilmassa.

1 kommentti:

  1. Jaksamista taistelussa! Loppujen lopuksi kaikki ovat onnellisempia, niin koirat kuin ihmisetkin!

    VastaaPoista